Saturday, June 11, 2011

Jadi Chef la pulak.....

Aduhhh macam2 hari ni....sempat lagi tu jadi chef......, ni Aqil nyer keje la, dia yang dok tarik2 tangan suh main masak2 aduiiiii.......nak tahu masak apa, dia orang suh masak pankcake yang sudah diadun...dan juri akan menilai siapa yang paling banyak dan tekstur yang cantik.....

 bersiap sedia nak masak


 sedang memanaskan minyak



sedang memasak


he......he.... pancake yang dah siap

pankcake yang dibuat oleh peserta2 yang ambil bahagian

Juri sedang membuat penilaian
check betul2 jgan silap (yg paling tinggu tu aku la punyer)

Aku silap, ingatkan sape yang paling banyak rupanya dia nilai more pada texture pankcake tu, coz ada yang buat satu je boleh menang antara 5 yang terbaik...ikut kan plg banyak aku la.....tapi tak pe hadiah hamper air oern je 3  botol. Saja suke2 n glamour2 (Aqil memang suke benda2 cm ni...aku selalu jadi mangsa, padahal mak pun sama he..he...)


ni pulak antara persembahan yang ditunjukkan - kompang



yang ni tak tahu permainan apa - komping kot...


yang ni pulak kompem tak tau


Sebenarnya acara ni merupakan salah satu cara utk memperkenalkan kolejjjj????.....apa yer lupa lak, kat nilai letaknya n berkaitan ngan hotel...(masak memasak) baru lagi la...so smbl2 tu nak suh bagi support la utk dia orang....
(tak amk tahu sgt sebab tak de kaitan he...he...)

Kejadian ni pun kat The Curve.....penuhlah masa satu hari, hari ni.....






3 comments:

  1. haha sporting la kak rose. klu saya, dah lama sy lari jauh2. tp sekali sekala jadi famous skejap, ape salahnya. haha

    ReplyDelete
  2. bilo plak ni...byk nye masa dia

    ReplyDelete