Monday, April 11, 2011

BILA JADI GOAL KEEPER....BEGINILAH AKIBATNYA......

Seperti biasa latihan demi latihan diadakan setiap sabtu dan ahad, tapi pada ahad yang lepas 10/4/2011....aku agak keciwa sikit.....tapi na wat camaner....

Aqil memang dari dulu nak men keeper kononnya, tapi aku tak suka sangat tapi bila dipikir balik ok la.....tak berapa merbahaya sangat.....tapi malang tak berbau.......tengah2 dok wat latihan satu demi satu tendangan dibuat,  tiba2 satu tendangan kencang mengena pada lengannya atas sikit pergelangan tangan.....huhhhhh sakitnyaa bukan kemain, masa kena,  tapi budget tak sakit, control macho la.....coach pulak kata tak de ape......aku pun rilek arrrrr........so masa pun tinggal lebih kurang 15 minit je lagi...suh berenti tak mau, masuk lak dok tengah padang dalam sakit2 tangan pun.


Hajat dihati memang nak bawak g klinik kebetulan klinik kat umah tutup so dok pk tak pe lah esok je lah pegi....so keesokan harinya jumpa sorang kawan, dia ni teror gak bak urut mengurut, tapi dia pun tak berani sangat nak urut ,  dia nasihatkan pegi klinik.  Aku pun dengan rela hati pegi la klinik kat dlm UIA ni, menurut doktor tangan Aqil ni kena buat x ray, so dia orang pun bagi la surat pegi Daya X Ray, aku tak tau sangat jln kat PJ Old Town, tu ajaklah husbang teman....dah abis x ray....keputusannya kurang memberangsangkan.  Mengikut kata doktor tulang dia ada sedikit retak....

 menunggu sementara doctor datang utk membuat x ray



masa nak x ray kat Daya


Selepas x ray lam kul 3,  pegi balik klinik UIA, Setelah di tinjau2 doktor pun berkata "puan saya kena refer ke PPUM la", coz ada retak la sikit.....oo'oo, ok lah kau menjawab, so pegi office sembahyang dulu then terus g PPUM lam kul 4.00, seperti biasa PPUM terkenal ngan parking nya yang agak melimpah ruah, so aku terpaksa lah paking kat atas (berbyar).
Disebabkan Aqil masih lagi kanak2 dibawah umur 12 tahun  aku pun  pegi lah kat Kecemasan bahagian Padeatrik.  

sekarang pukul 4.20 menunggu masa utk dipanggil


jam menunjukkan 5.45 petang menunggu keputusan x ray buat kali kedua selepas Daya X ray

aku cut la sikit lama sangat........

Setelah mendapat keputusan x-ray, aku diarahkan ke bilik othephedic utk disimenkan tangannya..

sebelum tu mendengar penerangan sikit dari doktor, tapi jap doktor nk jwab panggilan dulu


masa ni tengah check tekanan darah..


ok jom kita ke bilik yang digeruni Aqil, sebelum masuk macm2 dia tanya soalan antaranya

- guna apa
- pakai gunting ke tak
- sakit ke tak
- kena jahit ke tak
kena cucuk ke tak
kena bius ke tak
and bestnya mana lagi sakit sunat ke buat yang ni.....


satu jawapan aku bagi kat dia TAK SAKIT N BENDA KAT ATAS TU SUME DOKTOR TAK BUAT tapi nangis gak.....

 Baru nak masuk bilik
 




ini masa tengah simen.....tak sakit kan Aqil, siap gelak2 lagi

kesian lak tengok.....



Akhirnya....beginilah jadinya.....Aqil....Aqil......tapi masik tak serik2 lagi


Setelah selesai simen kena lak g bilik x-ray aduhhhh penatnyaaaaaaa ulang alik3......

Setelah sumenyer selesai baru la amk ubt, satu je pun dia orang bagi, paracetamol..

Total keseluruhan masa aku berada di PPUM dari 4.00 p.m hingglah 11.00 p.m.

Menurut kata Aqil minggu depan dah bleh men "aku ckp ngan dia pegi la main lari ngan tangan macam tu tak pun jadi keeper tahan ngan tangan tu" ada hati nak main...... 
 
Tapi yang bestnya byk peristiwa2 hitam aku lalui sepanjang dok kat PPUM ni apa tidaknya pesakit dok dpan mata je maklum lah bilik kecemasan.......rasanya kalau lagi lama boleh pengsan aku dibuatnya.

Ini lah pengalaman.....demi anakanda tercinta.....mak yang penakut ni pun terpaksa jadi berani walaupun terpaksa mengadap dinding masa menunggu kat depan bilik x-ray, coz ramai sangat pesakit yang nak di x-ray kan....huhhhhh................hhhhhhhhmmmmmmm kul 12.15 baru sampai rumah......

Sekian......................
















2 comments:

  1. kesian ke aqil. Semoga cepat sembuh yer

    ReplyDelete
  2. ikutkan minggu depan dah nak main bola dah...

    ReplyDelete