Thursday, April 21, 2011

Appointment pertama - Aqil Anaqi

Tanggal 19/04/11 genaplah seminggu Aqil bersimen tangannya.....tapi kalau tengok keadaan simennya sekarang seolah2 dah sebulan rupenya.....nak tengok?  hhahhhh......mak oiiiiii aku pun tak tau cner leh jd gini...

pandangan sisi, kita tengok lak seterusnya bagi clear sikit....

pandangan atas....bagi nampak tang tangan tu....

aku tengok pun nak gelak  simen ni ....camaner laaaa leh pecah kat depan aku pun tak tau.... siap dengan lukisan2 lagi.........apa taknye cuba tengok lak gmbar dibawah,

seperti biasa dalam masa seminggu begini la keadaannya setiap kali Aqil sampai kt sekolah, sume dok keliling dia....patutlah punnnn 


pas tu boleh lak tanya mama kalau cat putih balik boleh tak??? 


Nak dijadikan cerita sabtu di ada persembahan nasyid...haaa baru tau malu, "mama boleh tukar tak? dah hitam la" 


Tepat kul 3.30 aku terpajak kat klinik (PPUM) tu Menara Utama tingkat 1,  Cam biasa la sampai2 ambil nombor, no cabutan bertuah kali ni ialah :  (parking kat atas RM1 1 jam...ok la)


Untuk bertemu ngan doktor lak ia mengambil masa selama satu jam 15 minit baru dapat masuk.....-+4.45 gitu... Bila doktor tengok tangan Aqil dia pun tekejut , so saya tanya doktor "kena tukar ke ni?"...dia kata kalau tengok keadaan cm ni kena tukar la, ikutkan dia tak nak tukar tapi cam tak de fungsi dah simen kat depan tu maka dengan itu doktor pun suh lah tukar dan katanya better letak fiber..."aku yang menurut perintah"...  Bygkan ekkk tunggu satu jam masuk bilik 5 minit je.....berbaloi tak?nak buat cner redho je...

lalu diarahkan ke bilik sebelah :-


Mula-mula kena beli simen fiber tu dulu (aku tak tau betul tak ayat ni, kalau slh btlkan sendiri ek) kat farmasi, sib baik nurse (lelaki) dia tolong bellikan.Untuk pengetahuan sume utk kanak2 biasa kita pakai 2 lilitan dan harganya RM64.00....melayanggggg!!!!!  

Seterusnya Aqil pun masuk bilik tu utk di simen balik....

 sedang menunggu utk di kopek cm kopek kulit buah lak, siap senyum lagi...sukeeeeee!!!!!! tapi tengok la senjata yang digunakan disebelah.... gerunnnnnyaaa!!!!


ini sudah dimesin dan sedang dibukak, tak sempat nak ambk tengah mesin.....tapi saya akan tunjuk video seterusnya, rupa mesin tu :-

Gambar2

video

sebelum di tukar

Video 1
video
dalam usaha menukar simen baru
 Video 2
Sambil2 tu sempat interview nurse yang bertugas tu, tanya dia dah berapa tahun berkecimpung dalam bidang ni cehwah!!! cam wartawan lak....dia kata dah bekerja dah 34 tahun, tapi dalam bab2 simen ni dah 21 tahun huhhhh tabik la......otai la ni....
ni la orangnya, (baik dan mesra alam).....masa ni tengah tunggu gam kering

video 3

video

ini la mesinnya, ni  pulak dia tengah membetulkan simen yang tak kemas.....

video 4


video
last potong yang berlebihan di tapak tangan...seriau wehhhhhh!!!!!!!!!

video last


Ini baru kali pertama, ada dua kali lagi, harap2 ok la sampai minggu terakhir....InsyAllah.....

Dan buat Aqil Selamat bernasyid walaupun dengan keadaan macam ni tapi masih bersemangat, Syabas!!!!! 


No comments:

Post a Comment