Wednesday, March 2, 2011

Daging kra pau??????apa tu?? anda pernah dengar? pernah makan? jommm kita try.......

try apa????try tengok la!!!!!!nk makan kena la dtg sendiri kat sini....(~ ~iklan~ ~)

Sudah menjadi kebiasaan balik je dari amk anak2  sekolah terus dinner...so bila sampai rumah tak de la kalot2, boleh la dia orang terus buat kerja sekolah (dan ini juga boleh mengelakkan alasan yang dia orang bg, lapar dan tertidur,  sebab alasan lapar dan tertidur boleh menyelamatkan diri dari belajar.....hu..hu...taktik masa aku dulu2 jugakkk)

so petang semalam (Rabu - 2/3/2011) sambil survey nak order makanan utk meeting....singgahlah tempat biasa.... kedai makan MUTIARA kat Sri Damansara. dekat2 ngan shell n mc donald(waktu operasi kul 5 petang hingga 2 pagi)....tauke dia orang Thailand....dan aku memang dah jadi pelanggan tetap kat situ.

Nak dijadikan cerita tanyalah tauke dia boleh tak nak order utk banyak2 (17 org makan je, ki...ki..) dia kata boleh,  (tinggg!!! dlm kepala ini sudah bagus) tapi aku  ckp ngan dia tapi bajet ciput je..."berapa? dia tanya",>>>> aku jawab dengan segan2, sipu2 dan slow je volume (imagine muka  u all kalau malu2 cner...)  RM170. he...he..... "nak tahu dia ckap apa ., "ahhhloh tak kisah oder je dulu apa yang nak" biar betul, ohoooo....bestnyerrrr........so cam biasa aku order tutttt, tutttt,, and tuuttttt (sorry tak leh ckp nak kasi surprise kat boss) pas tu aku tanya dia lagi "apa lagi yang special", dia pun bagi suggestion "daging kra pau" apa tu? bukan kerapu ek sebut betul2...tak pernah dengar, selama ni pun tak pernah order....dia kata "cuba" la "try" (tmbahan test st lagi tertinggal).....tak pe nanti akak belanja daging kra pau malam ni.....(yang lain bayar sendiri la yer!!!utk peringatan diri sendiri..)


Kebetulan masa tu aku dah order utk dinner, menunya cam biasa seperti dibawah~ ^ ~ ting! tong! belum lagi  ditambah daging kra pau tu mesti best kan......



ni makanan yang aku order sebelum ada daging kra pau 


zoom  sikit bagi clear...ikan kembung steam halia RM7 bestttt sangat.......

zoom yg ni lak......kegemaran aqil udang celup tepung RM4 (murahkan)

ni sha punya order tapi tak makan pun aku la tukang sapu......telur goreng dadar RM1 rasanya selalu bayar tak tanya harga.....

 menu ku setelah di tambah daging kra  pau......bertambahlah kemeriahannya



ni la rupanya "daging kra pau"....cam daging hancur tapi tak hancur best la......kena ngan citarasa ku



ni round kedua muka kekenyangan .....jari tak berapa nak best dah......
licin....puas hati la.......


ni cm nak .......muka pun dah semacam je.......aqil...aqil.....



Sha...Sha....bangun dah nak balik....Sha Sha ni tak suka makan, tengoklah...boleh dia tidur.....


ni la kedainya....sempoi.....

so pas ni sape2 nak order boleh la mana la tau nak ubah citarasa lak....tapi pastikan `15 orang ke atas la sian dia nak masak.....sikit2...


1 comment:

  1. kak rose mmg shodap...minta aaa resepi dari tauke kedai :p

    ReplyDelete